Lunsjtips: hva jeg spiser på jobben

Jeg har mange lunsjtips å dele med deg. I det siste har jeg spist stort sett det samme i hver lunsjpause. Du skal få se mine lunsjfavoritter under.

Jeg liker stort sett alt, men velger det som holder meg mett lengst. Og selvfølgelig det jeg har lyst på.  Men det har mye å si hva jeg spiser til frokost før lunsj også. Det er lurt å starte frokosten med en kopp kaffe, gjerne koffeinfri, med splenda og fløte. Det gjør jeg, og jeg synes det er veldig godt med en varm kopp kaffe om morgenen. Fløten i kaffen hjelper på metthetsfølelsen utover mot lunsj.

 

Her ser du favorittene mine til lunsj:

 

 1. Jeg spiser 1 avokado med bittelitt salt på. Jeg spiser den rett og slett med skje fra skallet når jeg har delt den i to og gravet ut steinen. Utrolig forfriskende og godt med avokado! Du kan gjerne ha majones og reker oppi, eller ta litt rømme over og spise det sammen med noen skiver skinke for eksempel.
 2. Jeg spiser en håndfull av nøtteblandingen fra Den lille nøttefabrikken, se bilde under. Kjempe godt med nøtter! Da velger jeg den blandingen med de nøttene med minst karbo. Nøttene pleier jeg og spise ved siden av en avokado eller en brødskive (lavkarbo) med mye smør og ønsket pålegg.
 3. Jeg tar gjerne en atkinsbar eller en halv. Jeg kjøper meg Atkinsbar Chocolate Hazelnut Crunch. Veldig god. Det er en annen som heter Atkins Advantage Chocolate Peanut Caramel! Fy, den er herlig god. Den smaker som snickers!  Helt sant :) Det er lurt å spise noe annet enn bare Atkinsbar siden de ikke holder så lenge. Du blir fort sulten igjen etter to timer.
 4. Hjemmelaget brød:   Lenas frokostbrød  /  sesambrød  / rundstykke med frø  / 123 brød fra Funksjonell Mat  med mye smør og pålegg som ost, skinke, kylling, salami, leverpostei, makrell etc. Lag tunfiskrøre og ha på tomat kanskje?  Ha en skive med ost og krydder på og smelt i mikroen.. Ostesmørbrød :) Jeg pleier å ta to brødskiver til lunsj. Dette burde holde lenge, men det spørs helt hvilket pålegg du velger. Tenk fett!
 5. Pannekake:  Lag pannekaker av egg og fløte og fyll med hva du vil. Sjokoladepannekake / Pannekake med kylling / Lapper- og pannekakerøre
 6. Det hender jeg kjøper meg grillet kylling eller et kyllinglår med en salat fra salatbaren i butikken. Nam!
 7. Egg:  Ofte tar jeg med matboksen min med flere rom. I denne ligger det gjerne eggerøre med gressløk, spekemat og rømme. Dette har jeg da forberedt under frokosten hvor jeg har laget dobbelt opp av eggerøre, slik at jeg får frokost OG lunsj. Herlig lunsj!
 8. Salat: Ha med en stor salat full av gode grønnsaker. Ha gjerne en del avokado oppi. Ha oppi tomater, agurk, vårløk, selleri, minimais, paprika i ulike farger, selleri, løk, sukkererter osv. Server med kylling salatkjøtt, skinkebiter, reker, spekeskinke eller noe lignende godt. Ha masse seterrømme over. NAAAM :)
 9. Pølser: Stek noen pølser og noen speilegg. Ha sukkerfri ketshup over. Nam :) Jeg er veldig glad i ostepølser… :)
 10. RESTEMIDDAG!!! Alltid en slager hos meg :) Ofte smaker maten bedre dagen etter. Ta med steik, stekte grønnsaker, kokt brokkoli eller blomkål, kjøtt med bernaise saus, pølsegryte, osv. Det er uendelig med hvor mye godt du kan ha med deg. Hjemmelaget pizza for eksempel! Fårikål, biff, kyllingfilet, kalkun, grøt (lavkarbo). OSV :)

 Her ser du en liste over mine middager!

 

ATKINSBAR:
Atkins peanut caramel

Atkins peanut caramel

Dette er den Peanut Caramel som smaker ikke så langt unna snickers. Herlig god i hvert fall, men den er ikke så god for magen… :)
Jeg bruker denne som en sånn «safety» i veska, hvis jeg skulle bli sulten og ikke har noe mat tilgjengelig. Ellers så hender det jeg kjøper meg en pølse på Narvesen, men det er ytterst siste utvei. :)

 

NØTTEBLANDINGEN:
Dette er nøtteblandingen jeg kjøper. Veldig bra!

Dette er nøtteblandingen jeg kjøper. Veldig bra!

Nøtteblanding med hasselnøtter, mandler og pecannøtter :) Nøtter er alltid fint å ha med seg!

 

GODE LUNSJTIPS:

- Ha en fin matboks, gjerne med flere rom
- Tenk kreativt hjemme og i butikken
- Husk høyt fettinnhold, slik at du holder deg mett lenge (avokado, oljer, smør, rømme, bacon)

 

Klem til deg,

Lena<3

2 Responses to Lunsjtips: hva jeg spiser på jobben

 1. Lena - Lenas lavkarbo 21 september, 2011 kl: 12:47 #

  Hehe, takk Ellen! :) <3 Alle spiser jo forskjellig vettu. Men ja, det er det å gidde og det å ha lyst til å gjøre noe kreativt med matpakka. Tro meg; lunsjen din smaker faktisk mye bedre når du har brukt litt tid på å lage den. Du burde heller ikke spise det samme hver dag, for det kan fort bli kjedelig :) Prøv å lag deg en salat og ha med til lunsj. Alltid godt! Man behøver ikke spise BRØD til lunsj. Tenk kreativt :)

  Klem <3

 2. Ellen 21 september, 2011 kl: 09:11 #

  Heei, Lena!

  Gode forslag du kommer med, hadde jeg hatt så god lunsj hver dag skulle jeg aldri klaget. :P Det blir vel heller tørre brødskiver med syltetøy på meg. :) Haha. Det er vel bare det å gidde og lage noe?!

  Flink du, stolt av deg. Stor klem <3

Legg igjen en kommentar