Eggerøre med tilbehør

Eggerøre med tilbehør. Det kan du ha i matpakka også :)

 

Du er kanskje skeptisk til å spise lavkarbo når du har et hektisk liv? Tro meg, det er ikke noe problem :) Hva spiser du til lunsj? :)

Ofte når man spiser et vanlig, typisk kosthold har man en tendens til å kunne kjøpe hva som helst i farta. For eksempel skolebrød, «god morgen» yoghurt, nystekte sjokoladeboller, varm mat, fastfood, pizza, pølse. Og dette gjerne til lunsj; i den korte fem-minutteren på jobben. Du stresser, og har noen få minutter på å velge deg mat. Det raskeste og ofte det mest usunne! Du har nok ikke tid til å sjekke innholdsfortegnelsen regner jeg med ;)

Selvfølgelig er det mange som har kontroll over seg selv og kjøper eple, banan, nøtter, grov baguette, salat og lignende. Men det er ikke lett å ta de «rette» valgene og hva er egentlig de «rette» valgene på lavkarbo? :) Hva kan VI spise???

Under er det noen forslag til rask mat du kan spise når du vil og som er enkelt å ta frem og spise, eller å kjøpe i nærmeste butikk. 

 

Matpakke:

Jeg anbefaler deg for det første å få deg en smart matboks. Det jeg selv vil kalle en smart matboks er en boks med flere rom i. På denne måten kan du ha med deg litt forskjellig og kose deg med ulikt knask.

Bildet er hentet fra denne lavkarbobloggen 

Her under ser du min kjære matboks :)

Matboks

Matboksen min :)

Inni matboksen :)

Inni matboksen :)

Denne matboksen bruker jeg. Den har tre rom og det følger med kniv og gaffel på utsiden. Noe du kommer til å trenge mye av på lavkarbo er kniv og gaffel :)

Jeg elsker å kunne være kreativ med matpakka og ha med meg akkurat det jeg har lyst på. Det er ikke så gøy å være sulten rett før lunsj for så å måtte lete etter noe å spise de selger i butikken. Jeg liker godt å lage alt om morgenen før jeg drar på jobb, eller dagen før (på kvelden). Da er jeg forberedt og kan glede meg til lunsj :) Jo mindre stress, jo bedre :)

 

MATPAKKEFORSLAG: 

Dette er bare noen få forslag. Du kan eksperimentere selv og selvfølgelig bruke disse matpakkeforslagene om du vil det. Gi meg gjerne noen tips om hva du spiser til lunsj :)

 1. MATPAKKE 1: Som du så på bildet over kan det være godt å ha med seg rester fra middagen i går (eks. kjøttdeig i form, kyllingfilet, wok, etc). Ingen vits å kaste god mat :)
  - rester fra middag
  - eggerøre med gressløk
  - spekeskinke
  - ulike grønnsaker
  Gjerne også annen spekemat; salami- eller oste-skiver.

 2.  MATPAKKE 2:
  - kyllingboller
  - squash, agurk, eller en annen grønnsak
  – salat (gjerne en blanding av isberg, ruccola, cosmo, crispi o.l.)
  – 1 skive sesambrød

 3. MATPAKKE 3:
  - paprika i skiver,
  - salamiskiver,- agurk i skiver,
  - et hardkokt egg,
  - en sesambrødskive eller lignende lavkarbobrødskive
  - tomat-taffelost skiver
  - litt majones,
  - litt reker

 4. MATPAKKE 4:
  -  eggerøre av 2 egg med gressløk
  –  spekeskinke eller vanlig påleggsskinke
  –  agurk, paprika, tomat, osv i biter
  – en halv avokado
  – rømme; så mye du vil ha  :)

Mmm, masse digg i en matpakke :)  Alt er med på å gjøre deg mett.  Men husk å spise etter hvor mye du selv klarer å spise. Ikke føl at du MÅ spise mye. For det må du IKKE. Du må få i deg nok fett til at du har nok energi for dagen. Du trenger fett for å bli mett :)

Jeg legger til flere menyer når jeg har flere forslag til deg :)


Men jeg har noen korte tips til mat. Du kan:

- alltids ta en atkinsbar i mellom måltider (mellom frokost og sen lunsj, før middag). Husk at å spise fler enn to kan være litt dumt, siden atkinsbarer kan ha lakserende effekt :S og ja, jeg har opplevd den feilen. Hehe :) 
- spise et knekkebrød med lite karbo. Jeg anbefaler Fiberrik med solsikke fra Sætre med makrell i tomat og majones. Eller kremost med krydder? Nam :)

 

Fiberrik solsikke

Fiberrik solsikke


–  lage deg eggerøre og skinke i en liten matboks. Nyt med et knekkebrød eller sesambrød med smør på ved siden av :)
– spise en salat med dressing med lite karbo. Spis mye avokado ved siden av for å få i deg fett.
– kjøp deg grillet kylling eller kyllinglår, spis med salat, gjerne ost, rømme, majones,
– lag deg kyllingpannekake eller pannekake med annet innhold og ta med i matpakken.
– lag deg en porsjon med jordbær (husk at jordbær har en del karbo i seg) og fløte, og en t-skje Splenda (sukker)
– spis tyrkisk yoghurt med Splenda og Bourbon (ekte vanilje). Det smaker herlig vaniljeyoghurt!  Ta gjerne og bland oppi valnøtter (ikke så mye karbo som i andre nøtter) og ferske blåbær. Delicious :)
– lag rundstykker og ha på ønsket pålegg :) Gjerne majones, mye ost, salami, o.l. Ikke glem mye smør :) Spis gjerne fire stk før middag etter en stor frokost med egg og bacon ;)

Lena<3