Blomkålmos

blomkålmos

Utrolig god blomkålmos du kan ha til alle slags middager. Blomkålmosen fungerer veldig godt som erstatning for ris egentlig. Så hvis du skulle savne det eller ønsker noe nytt tilbehør til middagen er denne mosen passende. Og det er helt klart verdt bryet å bruke litt ekstra tid på å lage mosen istedetfor å spise bare kokt blomkål. Jeg skal love deg at de fleste barn sikkert får mer lyst på når det er most også… :)

 

Kok blomkål i en kjele. Når de er helt myke slik at du kan mose dem er det tid for å helle oppi litt fløte og ha oppi en kladd smør, pluss salt og pepper. La det koke litt sammen og rør litt. Nå har du en fin, tykk og mettende mos! :D

blomkålmos

Det ser delikat ut, men smaker også godt! :D

, , , , ,

2 Responses to Blomkålmos

  1. Lena - Lenas Lavkarbo 14 april, 2012 kl: 18:03 #

    Heeelt enig Erika! :) Hvem trenger vel potet når slike ting som dette kan lages av andre grønnsaker? Man kan finne på mye med blomkål, brokkoli, kålrot, sellerirot, pepperrot, jordskokk osv. Alt fra mos til grateng eller «potet»-gull :)

    Jeg synes blomkålmosen smaker kjempegodt. Hvis man blander i smør, fløte og krydder så smaker det ikke egentlig blomkål. Det er et perfekt tilbehør til all middag :) Jeg bruker det ofte. :)

  2. Erika - LCHF till vardag och fest 10 april, 2012 kl: 21:29 #

    Blomkålsmos är verkligen jättegott. Man behöver inte sakna potatisen. :-)

Legg igjen en kommentar