Marsipanegg med klementin

Marsipanegg

Marsipanegg med klementin er veldig passende til påske, men også som konfekt når som helst. Dette er deilig hjemmelaget marsipan uten sukker med en liten smak av frisk klementin. Jeg har trillet små «egg» av marsipanen for å ha de til påske. Desverre ble «eggene» fort borte føøør påsken :D Så gode! Hehe…

Dette er såå enkelt å lage! :) Og det ser ganske så fint ut å servere disse søte «eggene» på bordet i en fin skål. Det falt i god smak her i hvertfall.

 

 

(Obs! Dette blir nok til mange kuler!)

 Marsipan:

  • 500 g mandler
  • Splenda (til du synes det er søtt nok)
  • 2 eggehviter
  • litt ekte vanilje (bourbon vanilje)
Tilbehør:
  • 1 klementin

 

Marsipanegg

Først og fremst må mandlene skåldes. Du kan helt klart bruke ferdig skåldede mandler fra butikk, men de er ofte dyre.

Kok opp vann, ha alle mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner litt. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle seg litt så du klarer å putte fingrene i vannet.

Ta litt og litt mandler ut av vannet og sprett de ut av skallet i en bolle.

Mal mandlene i en mandelkvern eller i en blender. Finmal mandlene. Husk, du skal jo lage fin marsipan :)

Bland mandelmassen med Splenda. Ta i litt og litt og smak deg frem. Kna så inn eggehvitene, men ikke ha begge i med en gang. Det kan hende du klarer deg med en og en halv. Det spørs hvor tørre mandler du har.

Elt hele deigen godt og prøv å få ordentlig marsipan-konsistens. Det kan virke litt tørt i begynnelsen, men det blir bedre når du får knadd deigen nok.

Bland så deigen med skallet fra en hel klementin som er raspet med et rivjern. Ha gjerne i litt saft fra frukten om du ønsker, for mer smak.

Sett deigen kaldt i kjøleskap noen minutter før du starter å rulle til «egg».

TIPS: Restene fra klementinraspet kan du bruke til pynt på sjokoladeegg. Lag enten marsipankuler og dypp de i sukkerfrisjokolade, eller smelt sjokoladen i mikro og så trill baller av den varme sjokoladen. Husk å dyppe fingrene i iskaldt vann først! Så triller du sjokoladekulene i klementinraspet. Fin hjemmelaget konfekt! :)

 

Marsipanegg

Marsipanegg

Marsipanegg

Marsipanegg og sjokoladekuler

Sjokoladekuler

Ingen kommentarer enda...

Legg igjen en kommentar