Herlig bollekake

Vanlig bollekake

Vanlig bollekake

Bollekake er kjempegodt! Du kan bruke oppskriften under og så leke deg med ting du har i kaken. For eksempel sukkerfri sjokolade i biter, bringebær, eller kanskje pistasjenøtter?

Denne kaken smaker som boller. Den gode kardemommesmaken kommer tydelig frem. Herlig kake når den serveres varm med krem. Du kan enten lage kaken i form som i denne oppskriften, eller leke deg med muffinsformer og trille runde boller.

Bollekake rett fra ovnen, heeeerlig :)

 

1 bollekake / 1 formkake

Ingredienser:

 • 3 egg
 • 1,5 dl sukrin (bland gjerne med Splenda eller et annet søtningsstoff. Altså halvparten sukrin og andre halvparten Splenda, fordi Sukrin er ganske sterk i smaken)
 • 1,5 dl mandelmel (108 g)
 • 3/4 dl kokosmel (42 g) 
 • 1/4 dl Fiber husk (18g)
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts kardemomme
 • 100 g smeltet smør
 • ca 3 dl varmt vann

 

Fremgangsmåte:
Først og fremst må du sette ovnen på 175 grader.

Pisk deretter sammen egg og sukrin i en bolle, enten med miksmaster eller for hånd med visp. Tilsett det tørre oppi eggeblandingenså det våte.

Ha røren i en avlang form  (formkake/brødform).  Du kan tilsette smaker som bringebær, sukkerfri sjokolade, nøtter, eplebiter (om du tørr! Mye karbo). Du kan også blande i kakao i røren. Da får du sjokoladekake. Kjempegodt! Spesielt når du serverer kaken med ferske jordbær og pisket krem.
Det er utrolig godt med litt smak i kaken, men den er veldig god som bare «bolle» også.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 30-40 minutter. Stikk så en pinne igjennom for å sjekke at kaken er gjennomstekt. Når det ikke er noe ”kakedeig” på pinnen er bollekaken ferdig. Avkjøl litt før servering.

Tips til deg:
Denne kaken er veldig god å servere pisket krem til eller med litt Splenda drysset over. Jeg anbefaler å nyte kaken varm, men den er kjempegod kald også. Den kan fint oppbevares i kjøleskap noen dager eller i fryseren.

Kaken blir ikke så høy, så når du først skal lage denne oppskriften burde du kanskje doble den og få to formkaker istedet. En formkake blir fort borte fra bordet. Uansett er det alltid greit å ha noe ferdig i fryseren du kan ta opp og servere :)

bollekake med sjokolade og bringebær

Bollekake med sjokolade og bringebær

Bollekake med kakao

Et stykke bollekake av kakao

Bollekake med bringebær og sjokolade.

Delt bollekake.

Vanlig bollekake

Vanlig bollekake

, , ,

7 Responses to Herlig bollekake

 1. Elly 11 februar, 2012 kl: 11:18 #

  Hei, det er i utgangpunktet dobbelt så søtt som sukker. Men jeg deler først i to, og så bruker jeg max 3/4 av halvparten. Ellers blir det fort for søtt. Men det er jo bare å prøve seg fram.
  Gubben syntes de var kjempegode han også!
  God helg!

 2. Lena - Lenas lavkarbo 8 februar, 2012 kl: 17:43 #

  Hei Elly! :)

  Så gøy at du har prøvd oppskriften. Jeg synes den er veldig god og gjerne med litt kakao i. Mmm :)

  Boller i muffinsformer ja? Veldig praktisk! :D Fint å høre at du likte dem :)

  Jeg har hørt mye om Tagatesse og har vurdert å begynne med det selv faktisk. Hvor søtt er Tagatesse egentlig?

  Takk for koselig kommentar! :) Kos dere med boller!

 3. Elly 8 februar, 2012 kl: 15:22 #

  Hei, har baka bollekaka di. Jeg laget boller i muffinsformer. Har spist to varme, og de smaker nydelig! Jeg brukte 4 ss tagatesse i stedet for sukrin. Jeg synes ofte at oppskrifter jeg finner på nettet er for søte. Syntes disse ble passe søt. Får høre hva gubben sier nå jeg serverer de seinere i dag.

  Tusen takk for fin blogg, og du gir meg masse inspirasjon! :-)

 4. Lena - Lenas lavkarbo 22 november, 2011 kl: 23:37 #

  Det er koselig å høre Janne! :) Jeg brukte mandelmel fra helsekosten. Jeg har aldri prøvd malte mandler i denne oppskriften, men mandelmel har fungert hver gang for meg :) Kaken blir fast og fin. Du får prøve på nytt med mandelmel ;) Fortell meg hvordan det går :D

  Lena <3

 5. Janne 22 november, 2011 kl: 23:14 #

  Denne var fantastisk god! Takk for oppskrift! Brukte du malte mandler, eller mandelmel fra helsekosten? Jeg brukte malte mandler, og må nok ha litt mindre vann i neste gang. Den ble litt bløt…

 6. Lena - Lenas lavkarbo 22 november, 2011 kl: 23:07 #

  Hehe, så bra du likte den! :D Jeg synes den er skikkelig god og smaken minner jo om boller. Jeg liker å ha oppi hakket sukkerfri sjokolade. Mmmm :)
  Du får kose deg med resten, hvis det er noe igjen da ;) Hehe :)

 7. Therese 22 november, 2011 kl: 22:54 #

  Fy søren Lena, denne var jo bare helt sykt god! Godt å se at det finnes kake med skikkelig bollesmak for lavkarbofolk også. Reddet kvelden min ;)

Legg igjen en kommentar