Marsipankuler og konfekt

marsipan

Utrolig god hjemmelaget marsipan, laaaavkarbo selvfølgelig! :)  Disse marsipankulene kan du dekorere akkurat som du vil med sjokolade, nøtter, melis, konditorfarge og trykke de i forskjellige konfektformer eller forme marsipanen som ulike ting, dyr, pynt etc. Dekk marsipankulene i sukkerfri, smeltet sjokolade og du klarer ikke la være å ta flere enn én! :)

Oppskriften er hentet fra LCHF-bloggen. Jeg finner så mange fine oppskrifter der, og denne var fantastisk! :)

Disse kan serveres på et pent fat eller gis bort i julepresang i et fint glass med sløyfe rundt. Fantastisk gode og pene å se på :)

Det er litt jobb med disse, men det er jo bare koselig. Ha en «hobbykveld» med kjæresten eller familien og lag disse kulene. Moro! Uansett får du igjen for «strevet» etterpå når du kan sitte og nyte disse herlighetene :)

 

Mandlene kokes i vann.

Herlige mandler plukket i butikken (vektvare). Skallet skal snart av.

Her "popper" skallet av.

Mandlene kjøres i en mandelkvern.

Sukrinmelis.

Mandlene knas til to store klumper.

"Utstyret" settes fram.

 

Marsipanen trilles til kuler.

Dyppes så i smeltet sjokolade.

 

Kulene settes på et brett og inn i kjøleskapet.

Ferdig, stivnede marsipankuler med sjokolade. Nam! :)

Mmm :)

Nam :)

Sjokoladekule inni.

 

Marsipan 

Marsipan tar ikke lang tid å lage, det er bare en del steg du må igjennom. Men det blir utrolig godt og denne oppskriften gir deg mange kuler. Disse er veldig fine å ha til jul eller andre koselige tider. Tenk deg å servere hjemmelaget marsipan til gjestene dine… De vil helt klart bli imponerte :)

 

Ingredienser:

 • 500 g mandler
 • Sukrinmelis (ca. 100 g eller til du synes det smaker søtt nok. Mange velger å bruke Splenda som søtning)
 • 2 eggehviter
 • noen sitrondråper
 • litt ekte vanilje hvis du ønsker
 • mørk sukkerfri sjokolade/ lys sukkerfri sjokolade (jeg brukte begge deler)

 

Først og fremst må mandlene skåldes. Du kan såklart kjøpe ferdig skåldede og ferdig kvernede mandler i butikken hvis du ønsker. Men helt hjemmelaget er når du skålder mandlene selv synes jeg.

Dette gjør du ved å koke opp vann, ha alle mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner litt (ta kjelen av varmen og la det avkjøle seg litt så du klarer å putte fingrene i vannet).

Ta litt og litt mandler ut av vannet og sprett de ut av skallet i en bolle. Du burde skålde litt og litt mandler om gangen, ellers kan skallet rekke å feste seg igjen på noen av mandlene før du får de ut av skallet. Det er lurt (om du har tid) å la de skåldede mandlene tørke en dag eller mer før du kverner dem. Dette gjør det lettere å kverne.

Mal mandlene i en mandelkvern eller i en blender. Finmal mandlene. Husk, du skal jo lage fin marsipan :) 

Bland mandelmassen med sukrinmelis. Ta i litt og litt og smak deg frem. Kna så inn eggehvitene, men ikke ha begge i med en gang. Det kan hende du klarer deg med en og en halv. Det spørs hvor tørre mandler du har.

Ha i noen dråper sitron. Elt hele deigen godt og prøv å få ordentlig marsipan-konsistens. Det kan virke litt tørt i begynnelsen, men det blir bedre når du får knadd deigen nok. 

Sett deigen kaldt i kjøleskap noen minutter før du starter å rulle til kuler. 

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroovn. Bruk tannpirkere når du skal dyppe kulene nedi den flytende sjokoladen.

Sett kulene kaldt til sjokoladen er stivnet. Hvis du legger de på et fat, husk å ha bakepapir under ellers vil kulene sitte fast i fatet.
Oppbevar kulene i et glass med lokk eller lignende i kjøleskapet. Nyt! :)


 

Konfekt med marsipan

Vi lagde også konfekt av smeltet sjokolade med små marsipanballer inni. Vi blandet også ekte vanilje i den smeltede sjokoladen. Nam! I tillegg brukte vi nøtter inni noen av pralinene. Her har vi brukt silikonformer. Det blir perfekt konfekt. Du kan putte i alt mulig du ønsker. For eksempel ulike krydder ;) For å gjøre konfekten «julete» kan du ha oppi kardemomme, kanel eller lignende.

 

Konfektformer.

De fylles med smeltet sjokolade og ulikt innhold.

Nå skal de kjøles og bli harde.

Dette er en annen form vi laget sjokoladepraliner av med vaniljesmak og nøtter i midten. Denne brukte vi også til å trykke marsipan nedi og da fikk vi fine former på marsipanen istedetfor å trille til kuler for hånd.

Konfekt.

Marsipan inni konfekten.

 Kos deg med hjemmelaget marsipan og konfekt! :)

, ,

4 Responses to Marsipankuler og konfekt

 1. Lena - Lenas lavkarbo 27 november, 2011 kl: 13:25 #

  Ja, det er et morsomt prosjekt å lage marsipan synes jeg :) Splenda har jeg ikke prøvd i marsipan, men jeg bruker det i kaker og lignende. Jeg synes Splenda smaker bedre enn Sukrin, så jeg liker å bruke den. Sukrinmelis fungerer veldig bra, men det blir en ganske søt smak. Jeg trengte ikke mye sukrinmelis i marsipanen før det var mer enn nok. Selve marsipanen alene blir ikke som vanlig marsipan i smaken, men med smeltet sjokolade rundt savner jeg ingenting :D Veldig godt! Skikkelig julegodis :) Sukrinmelis koster vel 62 kr i helsekost tror jeg, men den er ganske drøy. Den er såpass søt så du trenger aldri MYE ;)

 2. Lena - Lenas lavkarbo 27 november, 2011 kl: 13:21 #

  Heii Ane :) Tusen takk, så koselig at du sier det! :) Jeg føler meg helt fantastisk nå. Lavkarbo er absolutt det rette for meg :D

 3. Ane 27 november, 2011 kl: 12:55 #

  PS: Jeg har lest historien din, og siden det ikke går an å kommentere der så må jeg bare si det her altså: du har virkelig vært flink og det er veldig inspirerende å se hvor flott du har blitt og hvor bra du føler deg! :)

 4. Ane 27 november, 2011 kl: 12:54 #

  Jeg lagde marsipan til påsken i fjor og det var kjempemoro! Skal absolutt lage det igjen til jul, og da skal jeg være litt mer oppfinnsom slik som dere har vært :) Ser kjempegodt ut! Jeg brukte splenda forrige gang jeg lagde det, men det blir kanskje bedre med sukrin melis? Jeg har aldri prøvd sukrin melisen for jeg synes den egentlig er litt for dyr (kjøper sukrin fra iHerb til vanlig)! Hva er din erfaring med dette?

Legg igjen en kommentar