Lenas rullekake med sjokoladekrem

Rullekake

Rullekake

Denne oppskriften var egentlig oppskrift på sjokoladekakebunn, men jeg gjorde et eller annet feil så den ble padde flat, slik at det ble da en faktisk god rullekake med sjokoladekrem istedet :)

Faktisk, før på høykarbo klarte jeg ikke lage sjokoladekake riktig. Det ble alltid feil. Tydeligvis på denne også. Men jeg så etterpå at det ikke er noe hevingsmiddel i oppskriften og det tror jeg ville ha gjort kaka bedre (det ville blitt litt mer høyde på kakebunnen).

Denne rullekaken er faktisk ganske god! :) Bunnen er veldig lett å rulle fordi den har litt gummikonsistens, men den smaker godt! Kremen inni er utrolig god! Man kan sikkert eksperimentere med denne oppskriften og lage annerledes fyll, med for eksempel bringebærkrem inni (Friske/frosne bringebær, fløte pisket til krem og søtning).  Mmm :)

Jeg har tenkt til å utforske denne oppskriften litt og gjøre den helt til min egen favorittrullekake!

Sjokoladerull

Sjokoladerull

 

Sjokoladebunn:

  • 6 egg
  • ca 0,75 dl søting  (halvparten Sukrin og Splenda)
  • 4 ts Johannesbrødkjernemel
  • 125 g sjokolade – mørk sukkerfri sjokolade

 

Først setter du ovnen på 160 grader. Finn frem et bakebrett og legg over bakepapir. Bakebrettet bør være ca. 40 x 40 cm.
Start med å piske eggene til eggedosis og ha oppi søtningen etterpå. Pisk litt mer. Strø t-skjeene med Johannesbrødkjernemel over røra og pisk det inn.

Smelt sjokoladen i mikroen i ett minutt eller mer til den er smeltet. Men husk å røre i sjokoladen halvveis, ta den ut av mikroen, rør, og fortsett (da smelter den fortere og blir jevn uten «sjokoladeklumper»).

Rør sjokoladen inn i røra. Smør røra utover bakebrettet.
Stek sjokoladebunnen i ovnen i ca. 15 minutter.

Sjokoladerull før pynt

Sjokoladerull før pynt

 

Sjokoladekrem:
Denne kremen kan du fylle rullekaka med inni og gjerne utenpå som pynt også.

 

  • 1,5 dl kremfløte
  • Ønsket mengde Splenda/Sukrin
  • 50 gram smeltet sjokolade (mørk sukkerfri sjokolade)

 

Pisk sammen kremfløten til fin krem. Ha oppi litt Splenda/Sukrin. Smak deg frem.
Smelt så sjokoladen i mikroen og bland den inni kremen. Rør godt.

Rulling av sjokoladebunn med sjokoladekrem:
Når du har stekt sjokoladebunnen lar du den avkjøles litt. Lag sjokoladekremen i mellomtiden.
«Klæsj» kremen utover bunnen. La det være igjen et lite område på tuppen av den ytterste langsiden. Her skal det ikke være krem, dette er for at du skal kunne rulle den og «feste» den til slutt. Ikke ta på for mye krem inni, for da vil det tyte ut på sidene av rullen. Start i den ene enden av sjokoladebunnen og begynne å rulle den forover. Mens du ruller må du passe på bakepapiret under. Ta bakepapiret gradvis av når du ruller og bruk det til å klemme rullen rund.

Oppbevar rullen i kjøleskap før servering. Dekorer gjerne kaken med sjokoladekrem og riflet sjokolade over. Rullekaken ser nesten ut som en liten vedkubbe :)

 

, , , ,

Ingen kommentarer enda...

Legg igjen en kommentar