Bløtkake med vanilje, sjokolade og jordbær

Bløtkake med vanilje, sjokolade og jordbær er en skikkelig godsak for spesielle anledninger. En slik kake ser ikke bare fin ut, men smaker også herlig. Dette er en deilig bløtkake som smaker søtt og godt! Perfekt å servere i selskap. Ooog, det er lavkarbo :)

Dette er min personlige lavkarbofavoritt :) Du må prøve den! Enhver gjest kommer til å elske denne lavkarbokaken! De kommer ikke til å gjette at det er lavkarbo en gang…

Denne herlige oppskriften fant jeg hos Lisbeths blogg «Min lavkarbomat».

 

Kakestykke med sjokoladekrem og jordbær

 

Ingredienser:


Kakebunnen:

 • 5 egg
 • 5 g Splenda
 • 100 g Sukrin (helsekost)
 • 50 g glutenmel (helsekost)
 • 50 g mandelmel (helsekost)
 • 1 ts bakepulver
 • 50 g bakepro (helsekost)

 

Fyll og pynt til kaken:

 • Sukkerfritt jordbærsyltetøy eller annet syltetøy du ønsker*
 • Vaniljekrem**
 • kakao
 • sukrinmelis
 • kremfløte
 • sukkerfri melkesjokolade (eks. sjokoladeprinsen?)

 

Fremgangsmåte:
Pisk først og fremst egg og sukker til luftig eggedosis (ca 20 min). Pass på at det blir veldig luftig slik at du kan skrive navnet ditt med en slikkepott i røra. Vend så forsiktig inn melet og bakepulver med slikkepotten.

Ha røra i en rund kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaka på rist midt i ovnen ved 175 grader i ca 30-40 min. Sjekk om kaka er gjennomstekt ved å stikke en pinne i midten av kaka. Den er ferdig stekt når det ikke henger noe deig igjen på pinnen. Kaka avkjøles helt i formen før du løsner den med en skarp kniv og fjerner bakepapiret. Del så kaken i to bunner og dynk disse med fløte.

Lag vaniljekremen i en kjele. Sett den så til avkjøling mens du lager det andre. Sett den nederste kakebunnen på et fat og legg et lag med jordbærsyltetøy og vaniljekrem utover bunnen. Dekk den andre bunnen over og legg så sjokoladekrem utover. Denne lager du ved å blande sammen 2 ss kakao, 1 ss sukrinmelis og 2 dl kremfløte. Pisk sjokoladekremen stiv og smør på sjokoladekrem.

Nå kan du piske kremfløte og dekke hele kaken med stivpisket krem, for så å pynte den med sprøytet krem og revet sjokolade. Eller kanskje friske jordbær?

*)Jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker fra Lerum
**)Vaniljekrem lager du lett av Eldorado sin vaniljesaus uten tilsatt sukker. Du koker opp pulveret med 2 dl fløte og 2 dl vann, og avkjøler den i vannbad. Deretter blander du den forsiktig sammen med ca 1-2 dl pisket krem.

 

Tips:

Du må gjerne endre på lagene med sjokoladekrem, vaniljekrem og syltetøy. Det er helt opp til deg. Jeg har prøvd å ha skivede mandler inni også for å få litt tyggemotstand, men kaken er ganske mektig i seg selv med all fløten så ikke overdriv med innhold. Du kan ha noen hakkede pistasjenøtter inni eller andre nøtter? Pynt gjerne med friske jordbær, hakket sjokolade eller mandler. En ting du kan gjøre er å ha sjokoladekremen inni eller på toppen som pynt og da bare dekke siden av kaken med hvit, pisket krem. Lykke til med å lage denne bløtkaken :)

Velbekomme :)

Lena<3

, , , , , , , , , ,

2 Responses to Bløtkake med vanilje, sjokolade og jordbær

 1. Lena - Lenas lavkarbo 13 oktober, 2011 kl: 14:19 #

  Hei Marie! :) Tusen takk for det. Jeg er enig i det du sier. Det jeg mener er at man har mulighet til å kose seg selv om man har et lavkarbokosthold, og at det finnes masse godt man KAN spise. Men da mener jeg ikke at man skal spise det hver dag og ha dessert etter middag hver dag. Jeg tenker heller på det at man kan kose seg ved spesielle anledninger selv om man går på lavkarbo :) Jeg mener at å spise et lavkarbokosthold kan være like enkelt som å ha et helt «vanlig» kosthold. Og da at man fortsatt kan ha bløtkake på bursdagen for eksempel ;)

  Ha en fin dag!
  Lena <3

 2. Marie 13 oktober, 2011 kl: 13:42 #

  Hei!
  Du har en kjempefin blogg, men er det ikke bedre å unngå å spise kaker osv, selvom det er lavkarbo? Det er vel ikke noe vits i å dytte i seg dessert etter hver middag, og ha god samvittighet for å spise kaker og andre usunne ting?

Legg igjen en kommentar